fbpx
Mestnik
FOTO: MONM.
Aktualno Novice Starševstvo & otroci Vrtci, šole, študij

Na Otočcu varno na poti v šolo

Župan Gregor Macedoni in direktor podjetja BGP gradnje Danijel Špingler sta včeraj na Osnovni šoli Otočec podpisala pogodbo v vrednosti dobrih 184.000 evrov z DDV za ureditev dela šolske poti od naselja Lešnica do Osnovne šole Otočec. Na tem odseku bo na novo zgrajenih 750 metrov cestne razsvetljave, 160 metrov manjkajočega pločnika na Lešnici, kjer bo urejena tudi avtobusna postaja, šolska pot pa bo varnejša še z dvema novima prehodoma za pešce. Dela se začnejo v prihodnjih dneh in bodo zaključena do konca tega leta, so zapisali na uradni spletni strani Mestne občine Novo mesto.

Kot je povedal župan Gregor Macedoni, na občini s to investicijo celovito urejamo prometno varno šolsko pot na območju otoške osnovne šole, v okviru prizadevanj za prometno varnost otrok in šolarjev pa je napovedal tudi številne druge tovrstne projekte.

“V naslednjih dneh se začne prenova države ceste v Birčni vasi z ureditvijo pločnika od podružnične osnovne šole do železniškega podhoda, začenja se izgradnja varnega avtobusnega obračališča pri podružnični osnovni šoli na Malem Slatniku in s tem izgradnja večnamenske poti do Petelinjeka, stekla bo tudi ureditev ceste in manjkajočega pločnika v Črmošnjicah od križišča z državno cesto do manjšega mostu pri Težki vodi. V avgustu načrtujemo še izvedbo javnega naročila za izbor izvajalca za izgradnjo manjkajočega pločnika ob državni cesti na Ratežu,” sporoča Občina.

Podpis pogodbe v vrednosti dobrih 184.000 evrov z DDV za ureditev dela šolske poti od naselja Lešnica do Osnovne šole Otočec. FOTO: MONM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih