fbpx
Mestnik
VIR: Twitter, posnetek zaslona.
Aktualno Kronika in policijska poročila Novice

Policija in ministrstvo o aferi Smodej, on molči

Policija je v primeru domnevnih spolnih zlorab Dušana Smodeja včeraj sporočila, da preverja informacije o morebitnih kaznivih dejanjih s področja spolne nedotakljivosti. Sicer na policiji, zaradi varstva osebnih podatkov ne razkrivajo podrobnosti in ne izpostavljajo povezave z domnevnimi dejanji Dušana Smodeja.

Policija sporoča, da so zbiranje obvestil in drugi ukrepi usmerjeni v preverjanje okoliščin in potrditev obstoja morebitnih razlogov za sum, da so bila storjena kazniva dejanja, pri katerih se storilca preganja po uradni dolžnosti.

Dodajajo še, da v tem odmevnem primeru še niso prejeli prijave, niti anonimne. Preverjajo pa prijavo suma domnevnega izsiljevanja zaradi dolga.

Spomnimo, v javnost je informacija o domnevnih spolnih in finančnih zlorabah prišla na podlagi skupine na družbenem omrežju Instagram. Posameznice in posamezniki tam izpostavljajo domnevne slabe izkušnje, ki naj bi jih imeli s Smodejem, od spolnih zlorab do izsiljevanja.

PREBERITE ŠE:

Na obtožbe, ki se zgrinjajo nad kulturnikom se je odzvala tudi ministrica za kulturo Asta Vrečko, ki izpostavlja ničelno toleranco do vseh oblik nasilja. Ministrica je nedavno sodelovala v intervjuju, kjer je bil prisoten tudi Smodej. Za njegovo prisotnost naj ne bi vedela.

“Sama sem se na ministrstvu za kulturo z njim prvič pogovarjala na intervjuju, kamor je prišel kot urednik portala Kulturnik.si. Naša uslužbenka se je za intervju dogovarjala z Nejcem Krevsom, ki sodeluje z RTV Slovenija. Pisal je v imenu portala Kulturnik. Prosil je za intervju. To je bilo 15. julija in 21. julija je prišel sem, zraven pa je bil tudi Smodej, s čimer pa prej nisem bila seznanjena,” je povedala Vrečko.

S podobnimi mislimi se je odzval tudi Inštitut 8. marec, ki žrtvam zagotavlja vso podporo, tudi brezplačno pravno pomoč.

Smodej se na obtožbe ne odziva oziroma jih zanika.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih