fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice Občina

Na Topliški cesti začeli z rekonstrukcijo kolesarske steze

V ponedeljek, 11. januarja 2021, je gradbeni izvajalec CGP d. d. začel s prvo fazo rekonstrukcije Topliške ceste, v sklopu katere bo do predvidoma 22. aprila 2021 prenavljal kolesarsko stezo in pešpot. V času del bo na površinah za kolesarje in pešce vzpostavljena popolna zapora, tekom del pa bo delna zapora prometa posegla tudi v območje cestišča.

Prva faza del bo poleg prenove kolesarske steze in pešpoti obsegala tudi ureditev armirano-betonskega opornega zidu, rekonstrukcijo cestne razsvetljave in zaščito ter prestavitev nizkonapetostnih in srednje napetostnih vodov.

V času gradnje opornega zidu bo delna zapora vzpostavljena tudi na cestišču, kjer bo promet urejen izmenično enosmerno s semaforji. Zapora, ki bo postavljena predvidoma konec januarja 2021, ne bo potekala po celotni trasi gradbenih del hkrati, temveč bo urejena v krajših krakih. V času del na območju križišča bo tamkajšnji promet urejen z ročnim usmerjanjem.

Z razširjanjem površin za pešce in kolesarje ter gradnjo novega opornega zidu bodo dela posegla tudi v območje zelenih površin. Posledično bo ponekod stekla sečnja dreves, ki pa bodo nadomeščena z zasaditvijo novih dreves in drugega zelenja.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih