fbpx
Mestnik
Aktualno

Najmanjša podpora ukrepov omejitvi gibanja na prostem med 21. in 6. uro

Najbolj upoštevan ukrep je še vedno uporaba zaščitne maske v javnosti, medtem ko se vse manj ljudi izogiba zasebnem družabnem dogodku in ostajanju doma. Med ukrepi, ki so v veljavo stopili 15.2., so imeli najvišjo podporo: odprtje šol za osnovnošolce in dijake (84%) in odprava prepovedi prehajanja občinskih meja (80%). Anketiranci najmanj podpirajo omejitev gibanja na prostem med 21. in 6. uro (27%).

Mlajša populacija bolj skeptična glede cepljenja

Na današnji novinarski konferenci je Ada Hočevar Grom Iiz NIJZ dejala, da kar 67 % anketiranih oseb meni, da cepivo lahko pripomore k zajezitvi širjenja virusa in da so med skeptiki predvsem mlajši.

Namera za cepljenje s starostjo oseb narašča. Po pričakovanjih je najvišja v starostni skupini od 65 do 74 let (76 %). Cepiti se namerava več moških (58 %) kot žensk (46 %). Večja naklonjenost cepljenju je tudi med osebami s kroničnimi obolenji (65%).

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih