fbpx
Mestnik
Aktualno Zanimivosti & Zabava

Nejc Gazvoda v igri za nagrado desetnice

Društvo slovenskih pisateljev (DSP) bo drevi razglasilo letošnjega prejemnika oz. prejemnico desetnice, nagrade za najboljše otroško ali mladinsko delo. V igri za desetnico so letos Irena Androjna, Jana Bauer, Milan Dekleva, Neli Filipić, Nejc Gazvoda, Manica Klenovšek Musil, Nataša Konc Lorenzutti, Gaja Kos, Vinko Möderndorfer in Anja Štefan.

Za letošnjo desetnico so nominirani fantazijsko-pustolovski roman Modri otok Irene Androjna, slikanica Čarobna omara Jane Bauer z ilustracijami Ane Košir, Pesmi na recept Milana Dekleve, ki jih je ilustriral Jaka Vukotič ter Kdo je kriv, da je zima bela in druge zgodbe Neli Filipić z ilustracijami Ane Zavadlav.

V igri za nagrado so tudi slikanica Fant iz papirja Nejca Gazvode, ki jo je z ilustrirala Hana Jesih, avtorska slikanica – krpanka Prijateljici Manice Klenovšek Musil in knjiga Jutri bom siten kot pes Nataše Konc Lorenzutti z ilustracijami Igorja Šinkovca.

Med nominiranci je še slikanica Nočni obisk Gaje Kos in ilustratorke Ane Zavadlav, Švrk: res huda pasja biografija Vinka Möderndorferja, ki jo je ilustrirala Eliza A. Dob ter slikanica Mišji ženin Anje Štefan, ki jo je prav tako ilustrirala Ana Zavadlav.

Izbor del, ki ustrezajo pravilniku o nagradi desetnica, je tudi letos pripravila Dragica Haramija. Izbranih je bilo 132 knjig. O nominiranih delih je odločala žirija v sestavi: Magdalena Svetina Terčon (predsednica), Igor Bratož, Mateja Gomboc, Petra Kolmančič in Tomo Podstenšek.

Nagrado, ki znaša 5000 evrov, bosta drevi podelila predsednik DSP Dušan Merc in predsednica žirije za desetnico Magdalena Svetina Terčon, so sporočili iz pisateljskega društva.

Lani je desetnico prejel Andrej Predin za knjigo Arlan pod preprogo.

STA.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih