fbpx
Mestnik
Aktualno Novice

V prenovo prometno obremenjene Westrove ulice

Mestna občina Novo mesto bo celostno uredila 150-metrski odsek Westrove ulice, ki je zaradi bližine šolskega centra prometno zelo obremenjen. Vrednost naložbe, ki vključuje pločnik in kolesarsko stezo, je približno 750.000 evrov, čim več del pa bodo skušali opraviti med šolskimi počitnicami.

Dela na odseku Westrove ulice od križišča s Šegovo ulico do križišča z Volčičevo ter bližnjem 100-metrskem slepem kraku Šegove ulice bo izvedla družba CGP. Novomeški župan Gregor Macedoni je s predsednikom uprave Martinom Gosenco pogodbo podpisal danes, so sporočili z občine.

Večja gradbena dela bodo skušali opraviti med šolskimi počitnicami, sicer pa bodo potekala do konca leta.

V okviru projekta bodo na odseku Westrove ulice in na slepem kraku Šegove ulice na novo uredili vozišče, cestno razsvetljavo in kanalizacijo. Na Westrovi ulici bo z obojestranskim pločnikom in kolesarsko stezo poskrbljeno tudi za varne površine za pešce in kolesarje, so poudarili na občini.

 

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih