fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice Ostalo

Nekateri odšli, drugi se jezili

Od ponedeljka je pogoj PCT postal obvezen za številne dejavnosti in tudi uporabnike storitev. V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije opozarjajo, da mora država omogočiti brezplačno (samo)testiranje zaposlenim in tudi potrošnikom, sicer se bo število strank oz. gostov prepolovilo, dejavnosti pa se bodo izvajale na črno in brez ustrezne zaščite.

Po novem PCT tudi na gostinskih terasah

Gostinci morajo od ponedeljek preverjati PCT tudi na terasah, čeprav gre za odprt prostor in kot se je že v preteklosti izkazalo in dokazalo, da tam ne prihaja do okužb. V sekciji za gostinstvo in turizem so prepričani, da se obiskovalci ne bodo testirali zgolj zato, da si bodo lahko privoščili kavo ali sok na terasi. Posledično se bo zaradi pogoja PCT zmanjšalo število gostov in kot ocenjuje sekcija bi lahko promet upadel celo do 70 odstotkov. Pogovarjali smo se z novomeškim natakarjem, ki pravi, da so nekateri gostje odšli, bili so pa tudi taki, ki so v jezi povedali svoje mnenje in odšli. Med njimi so tudi taki gostje, ki so bili prej stalni gostje. Se pa gostinci ob tem sprašujejo, če imajo res pravico deliti goste na cepljene in necepljene in pri tem preveriti podatkov, ki so osebni.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih