fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Nekateri potrebujejo skoraj eno uro, da pridejo do svojega cilja

Odkar so se začela dela razširitve krožišča “tabletka” se vsak dan po 14. uri promet popolnoma “zabije”, nekateri potrebujejo skoraj eno uro, da pridejo do svojega cilja. Na Mestni občini Novo mesto smo povprašali, ali kaj razmišljajo, kako bi rešili to situacijo.

Pri razširitvi krožnega križišča “tabletka” gre za državni projekt, ki je ravno zaradi ozkega grla nujno potrbena prenova zaradi izboljšanja pretočnosti odseka. “Projekt je Mestna občina Novo mesto tudi postavila za pogoj pred začetkom gradnje trtje razvojne osi,” odgovarjajo iz MONM. Kot pravijo ves čas prenove spremljajo napredovanje gradnje, ki do zdaj poteka po predvidenem planu. “V sodelovanju s Krajevno skupnostjo Ločna Mačkovec, Skupno občinsko upravo občin Dolenjske in Policijo pa usklajujemo tudi nekatere dodatne ukrepe za izboljšanje prometne situacije na najbolj izpostavljenem območju,” pravijo iz MONM.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih