fbpx
Mestnik
Aktualno Narava & zdravje Vreme

Nemirna noč: meteorna voda, podrto drevo in udar strele

Obilne padavine so preko noči in vse do jutranjih ur povzročile nekaj preglavic tudi na območju Regijskega
centra za obveščanje Novo mesto, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje. Meteorna voda je zalila stanovanjske in gospodarske objekte, prodajalno in prostore osnovne šole, težave tudi v prometu.

Zaradi razmočenega terena se je podrlo več dreves, sprožila pa sta se tudi dva zemeljska plazova.

Ob 18.50 je na cesti Vinica-Preloka pri naselju Zilje, občina Črnomelj, podrto drevo oviralo promet. Gasilci PGD Zilje so drevo razžagali in odstranili ter oprali cestišče. Dežurni delavec cestnega podjetja je zavaroval cestišče.

Ob 20.26 je na cesti Vinica—Stari trg pred naseljem Hrib, občina Črnomelj, podrto drevo oviralo promet. Dežurni delavec cestnega podjetja je drevo razžagal in odstranil.

Dogodki v Novem mestu

Ob 20.58 je na cesti pri naselju Zagrad pri Otočcu, podrto drevo oviralo promet. Dežurni delavec cestnega podjetja je drevo razžagal in odstranil.

Ob 21.10 je v ulici Ob potoku v Novem mestu strela udarila v drevo, ki se je podrlo in poškodovalo telefonski kabel. Napako bodo sanirali pristojni upravljalci.

Ob 23.57 je podtalnica v ulici Pod Trško goro v Novem mestu poplavila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci GRC Novo mesto so namestili potopno črpalko.

Gasilci so črpali vodo iz objektov, s protipoplavnimi vrečami ščitili objekte, prekopavali teren, čistili odtočne jaške meteorne vode, odstranjevali podrta drevesa in občanom dostavljali protipoplavne vreče. Pri odpravi posledic deževja so bile na terenu tudi druge službe, so še sporočili iz uprave.

Obilno deževje je težave povzročalo tudi v prometu. Zaradi poplav so popolne zapore na cestah Trojane – Izlake – Zagorje v Izlakah, Logatec – Žiri na Petkovcu, Podklanec – Ravne pri Žireh, Grgelj – Fara, Metlika – Božakovo v Rosalnicah, Vinica – Učakovci, Kot – Sodevci in Kot – Grgelj, Bizeljsko – Orešje pri mejnem prehodu Orešje in Imeno – meji prehod Imeno, poroča Prometno-informacijski center za državne ceste. Voznike opozarjajo, naj bodo vidni, prižgejo luči in upoštevajo varnostno razdaljo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih