fbpx
Mestnik
Kronika in policijska poročila Aktualno

Nenadni napad slabosti med vožnjo moškega privedel do smrti

Policisti so na številko policije 113 od zadnjega poročanja sprejeli 230 klicev, od tega je bilo 71 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo povezanih s prometno varnostjo.

Obravnavali so osem kršitev javnega reda in miru na javnem kraju ter šest v zasebnem prostoru.

Zaradi hujših prekrškov zasegli avto in tri mopede

Prometni policisti so popoldne v Novem mestu zasegli tri neregistrirane mopede dvema 17-letnikoma in 19-letniku. Vsi trije so bili ustavljeni in kontrolirani, ker med vožnjo niso uporabljali zaščitnih čelad. Prepovedali
so jim nadaljnjo vožnjo, a je niso upoštevali. Ko so jih naslednjič ustavili, so jim mopede zasegli.

Nekaj po sedemnajsti uri so novomeški policisti v bližini naselja Hudo ustavljali zlatega puntota ljubljanskih tablic, ki ni upošteval znakov policistov in je bežal pred njimi čez drn in strn. V okolici Novega mesta
so voznika in vozilo izsledili. Zoper 25-letnega voznika bodo uvedli postopek o prekršku, avto pa so mu zasegli. Nameščene registrske tablice so bile od drugega vozila. To je sicer že peti avto v zadnjih dveh letih, ki so mu ga zasegli zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov. V Novem mestu so zvečer pridržali 59-letno voznico iz Mokronoga. Pri kontroli prometa so zaradi nezanesljive vožnje odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,13 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Vlom v hišo

Na Piršenbregu so neznanci nekaj po dvanajsti uri izkoristili kratkotrajno odsotnost domačih in skozi balkonska vrata vlomil v hišo. Po prvih ugotovitvah so oškodovancem povzročili za okoli dva tisoč evrov škode.

Drzna tatvina

Zvečer sta v trgovino Hofer v Žabji vasi prišla dva mlajša moška, tretji pa jih je čakal z avtom zunaj. V kartonaste škatle sta naložila za nekaj več kot 600 evrov suhomesnatih izdelkov in trgovino zapustila skozi požarna vrata, stekla v avto, nato pa so skupaj s kupom klobas in salam pobegnili. Sledi so jih vodile v okolico Novega mesta, kjer so izsledili vozilo, ki pa je bilo prazno. Ko si bodo podrobneje ogledali posnetke nadzornih kamer, se bodo s predrznežema in voznikom podrobneje pogovorili.

Našli dva ukradena stola

Na Otočcu so prijavili, da so jim ponoči iz dvorišča ukradli dva stola s kovinsko konstrukcijo. Novomeški policisti so stola našli v bližini Prapreške poti in jih vrnili lastnikom. Za storilci pa še poizvedujejo.

Izkopali za okoli 100 kg krompirja

Oškodovanec iz Mirne Peči je popoldne poklical policijo, saj je ugotovil, da so mu neznanci iz njive na relaciji Češnjice – Mirna Peč izkopali (ukradli) za okoli 100 kilogramov mladega krompirja.

Mejne zadeve in tujci

Črnomaljski policisti so dopoldne v Preloki prijeli tri državljane Maroka. Policisti iz Dolenjskih Toplic so popoldne v Kočevskih Poljanah prijeli državljana Alžirije. Brežiški policisti pa so zvečer nad Dvorcami prijeli
državljana Kosova, še enega pa v bližini naselje Ribnica danes zjutraj (sreda). V postopkih s tujci so ugotovili, da so v Slovenijo prišli na nezakonit način. Postopki z njimi še niso zaključeni.

Ni bila prometna nesreča

Danes zjutraj (17.6.2020), okoli pol osme ure, je pri Tolstem vrhu umrl 47-letni voznik osebnega avtomobila. Voznik se je ob nenadnem napadu slabosti sam ustavil izven vozišča. Na kraj so prispeli reševalci,
policisti in gasilci. Reševalec in policist sta približno 40 minut poskušala pomagati s temeljnimi postopki oživljanja, a je moški kljub temu umrl.

Robert Perc, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih