fbpx
Mestnik
Aktualno Intervju Namizni tenis Šport

Predstavljamo Marjana Gregorčiča in dr. Roka Gundeta

O ljudeh, ki so ustvarjali in ustvarjajo ugled ter zgodovino novomeškega namiznega tenisa!

Skrbniki facebook strani Namiznoteniški klub Krka so se odločili, da osvežijo spomin na Proustov vprašalnik, s katerim so v knjigi Da bi se bolje poznali (almanah je izšel spomladi leta 2017) spoznali članice in člane, ki s klubom živijo desetletja in tiste mlajše. Objavljajo kratke napovednike, uvode v intervjuje. Ker jih je več kot 40, bodo v nadaljevanjih objavili po dva napovednika.

Marjan GREGORČIČ

O pingpongu je pisal petdeset let

Bil je tisti novomeški neprofesionalni novinar, ki je o dolenjskem športu pisal največ in za največ časopisov. Najbolj se je veselil objav v ljubljanskem Dnevniku in zagrebških Sportskih novostih, kjer so ga zaradi marljivosti še posebej cenili. Novomški pingpong je rad spremljal in ga dobro poznal.

Dr. Rok GUNDE

To traja že dobrih štriinšestdeset let

Čeprav je na Abrahamovih naložil še dvajset let, še vedno redno tekmuje v 2.regionalni švicarski ligi. Z namiznoteniškim znanjem, pridobljenem v Novem mestu, ki ga je zapustil pred 55. leti in svojim forhendom, dela preglavice tudi mlajšim tekmecem. Je upokojen doktor kemije.

Janez Pezelj, NTK Krka

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih