fbpx
Mestnik
FOTO: MegaRun.
Aktualno Avto-moto Novice

Nenavadna vozila zavzela naše ceste

Ste te dni na naših cesta srečevali precej nenavadna vozila? Če ste se spraševali za kaj gre, gre za tako imenovan MegaRun 2022 in karavano polepljenih, utripajočih, na tak ali na drugačen način izstopajočih vozil, ki potujejo iz Nizozemske po Belgiji Luksemburgu, Franciji, Nemčiji, Avstriji, Sloveniji in Češki. Udeleženci svoj MegaRun avtomobil imenujejo sod.

Vozniki, večinoma gre za Nizozemce, se imenujejo bojevniki. Ljudje, ki sodelujejo v tem “festivalu na štirih kolesih” privabljajo poglede kamorkoli pridejo. Njihovi avtomobili oziroma sodi so stari več kot 15 let in pogoj za udeležitev na MegaRunu je, da so ob nakupu bili vredni okoli 1000 evrov.

FOTO: MegaRun.

Udeleženci lahko s svojimi vozili, opremljenimi z vso norostjo, s seboj odpeljejo še glavno nagrado – 500 evrov. Pred potjo po evropskih državah so vsa vozila tehnično pregledana, zagotavljajo organizatorji.

Foto: MegaRun.

Ko je vožnje dovolj, svoje jeklene konjičke parkirajo v različnih kampih in nadaljujejo z zabavo.

FOTO: MegaRun.

V MegaRun 2022 se je letos vključilo preko 300 različnih vozil. Da posamezniki postanejo del te karavane, morajo plačati karto v vrednosti 475 evrov za avto, v katerem se vozita dva “bojevnika”.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih