fbpx
Mestnik
FOTO: Pexels.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Nepridipravi nad ovce, električno napeljavo in bakrene žlebove

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 60 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 211 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodoval motorist, prometno nesrečo z
lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.
Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja  kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilništva, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari,  vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Včeraj, ob 15.07,  so bili policisti obveščeni o hudi prometni nesreči na cesti pri Logu (PP Sevnica). Po prvih ugotovitvah policistov je voznica osebnega avtomobila peljala iz smeri Sevnice proti Krškem. Pri naselju Log je ob prehitevanju kombajna zapeljala na nasprotno smerno vozišče, v trenutku ko je nasprotne smeri  pravilno pripeljal  21-letni  motorist. Motorist se je poskušal umakniti desno, vendar je kljub temu prišlo do trčenja. Motor je odbilo, voznik pa je padel in obležal na travniku. Hudo poškodovanemu motoristu so prvo pomoč do prihoda reševalcev nudili očividci, potem pa je bil s helikopterjem prepeljan v UKC Ljubljana. Policisti PPP Novo mesto okoliščine nesreče še preiskujejo.

Trčil v drog in odklonil preizkus

6. 7. ob 6. uri so bili metliški policisti obveščeni o prometni nesreči v naselju Boldraž. Opravili so ogled in ugotovili, da je 30-letni voznik kombija izgubil oblast nad vozilom in trčil v drog javne razsvetljave.
Državljan Hrvaške, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je odklonil opravljanje preizkusa alkoholiziranosti.  Odvzeli so mu prostost, ga pridržali in o kršitvah seznanili pristojno sodišče.

Našli ukraden avtomobil

Policisti PP Brežice so med preiskavo kaznivega dejanja našli osebni avtomobil Renault clio, ki je bil 3.7. ukraden v Dobovi. Avtomobil so vrnili oškodovanki in nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Vlomi in tatvine

Med  29. 6.  in  5. 7. so v Krškem neznanci vlomili v skladiščne prostore. Odtujili so električno napeljavo in povzročili večjo premoženjsko škodo.

V Jelšah na območju PP Krško je v noči na 5. 7. nekdo s pašnika odtujil tri ovce.

S strehe objekta v Leskovcu pri Krškem je neznanec odtujil bakrene žlebove. Lastnika je oškodoval za 250 evrov.

Na delovišču v Dobravi pri Kostanjevici je v noči na 6. 7. nekdo iz premičnega semaforja odtujil akumulator.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih