fbpx
Mestnik
Slika je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Pijan voznik avtomobila zbil kolesarko

Voznik pod vplivom alkohola zbil kolesarko
Nekaj po 18.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na cesti med Orešjem nad Sevnico in Planino, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila zbil kolesarko. Policisti PP Sevnica so opravili ogled in ugotovili, da je 67-letni voznik osebnega avtomobila med prehitevanjem trčil v zadnje kolo 67-letne kolesarke, ki je padla in se lažje poškodovala. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,41 miligramov alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, okoliščine nesreče pa še preiskujejo. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Vlomi in tatvine
V noči na 6. 7. je na dvorišču stanovanjske hiše v Budganji vasi nekdo vlomil v osebni avtomobil in iz prtljažnika odtujil pet ribiških palic in kovček s priborom. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 3.000 evrov. Prav tako v Budganji vasi je neznanec iz odklenjene garaže odtujil motorno žago in akumulatorski vrtalnik.
V Radni vasi na območju PP Trebnje je med 5. 7. in 6. 7. neznanec iz delovnega stroja iztočil in odtujil okoli 150 litrov goriva.
S strehe stanovanjske hiše v Dobruški vasi je med 3. 7. in 6. 7. nekdo odtujil bakrene žlebove in lastnika oškodoval za 200 evrov.

Kršiteljici zasegli zvočnik
V noči na 7. 7. smo bili obveščeni o motečem predvajanju glasne glasbe v
naselju Brezje. Policisti so 20-letno kršiteljico opozorili na posledice nadaljevanja s kršitvijo, vendar opozorila ni upoštevala, zato so ji ob ponovnem prihodu zvočnik zasegli in zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju
Podvinja (PP Brežice) izsledili in prijeli dva državljana Kitajske. Policijski postopki s tujcema, ki sta nezakonito prestopila državno mejo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih