fbpx
Mestnik
Fotografija je simbolična. FOTO: iStock.
Aktualno Kronika in policijska poročila Novice

Neurje podiralo drevesa in kozolec, poškodovanih več kot 100 vozil

Konec dneva je bil za naše konce vremensko zelo pester. Kje je neurje povzročilo nevšečnosti?

Včeraj, ob 20.50, se je silovito neurje z močnim vetrom in debelo točo razbesnelo nad kraji občine Mokronog -Trebelno. Meteorna voda je zalila več kot trinajst stanovanjskih hiš in gospodarskih poslopij. Veter je razkril strehe na več kot petnajstih objektih in podrl več kot 150 dreves na ceste v občini, potrgal vodnike električne napeljave, posledično so bili odjemalci brez elektrike. Toča je močno poškodovala streho osnovne šole v Mokronogu, posledice toče so vidne na fasadah objektov, oknih, žaluzijah. Toča je poškodovala več kot 100 vozil. Na Gubčevi cesti v Mokronogu je zagorel drog električne napeljave. Za odpravljanje posledic neurja so bili aktivirani vsi gasilci občine Mokronog-Trebelno, PGD Mokronog, Sveti križ, Štatenberk, Trebelno in Velika Strmica, dežurni delavci cestnega podjetja in dežurni delavci Elektro Celje.

Ob 21.22, se je neurje z močnim vetrom in točo razbesnelo nad kraji občine Šmarješke Toplice. Veter je razkril strehe na več objektih in podrl številna drevesa na ceste v občini Šmarješke Toplice. Za odpravljanje posledic neurja so bili aktivirani vsi gasilci občine Šmarješke Toplice, PGD Šmarjeta, Bela Cerkev, Orešje in Zbure. Pri popravilu strehe objekta se je poškodoval gasilec, katerega so reševalci nujne medicinske pomoči ZD Nov o mesto oskrbeli na kraju in ga odpeljali v novomeško bolnišnico. Pri odstranjevanju podrtih dreves so sodelovali tudi dežurni delavci CGP Novo mesto.

Ob 21.24, je v Poganški ulici v Novem mestu, v Jelšah pri Otočcu in Lešnici neurje z močnim vetom podrlo več dreves in manjši kozolec. Gasilci GRC Novo mesto, PGD Šmihel- Novo mesto in Otočec so drevesa razžagali in odstranili. Več podrtih dreves so odstranili tudi dežurni delavci CGP Novo mesto, poroča Uprava za zaščito in reševanje RS.

Ob 21.56 je v Metliki meteorna voda zalila kletne prostore zdravstvenega doma v Metliki. Gasilci PGD Metlika so izčrpali 25 kubičnih metrov vode in pomagali pri čiščenju zalitih prostorov.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih