fbpx
Mestnik
Foto: iStock.
Aktualno Kronika in policijska poročila Novice

Najhuje je bilo v Mokronogu

Občine Mirnske doline, Šmarješke Toplice, Novo mesto, Šentjernej in Škocjan je v četrtek po 20. uri zajelo močno neurje, ponekod tudi z debelo točo. Najhuje je bilo v Občini Mokronog-Trebelno, kjer je po besedah župana Antona Mavra padala tudi kot jajce debela toča. Poleg škode na stavbah, strehah in vozilih je ta veliko škode naredila tudi drugje.

Veliko škode je na poljščinah, v sadovnjakih, na drevesih, vinogradih in drugih površinah, točo pa so morali na nekaterih cestnih odsekih plužiti. Gasilci so sicer delali v treh skupinah, mobilizirali so tudi zimsko cestno službo, je Maver povedal za STA.

Po podatkih novomeškega centra za obveščanje se je ob 20.50 silovito neurje z močnim vetrom in debelo točo razbesnelo nad kraji občine Mokronog-Trebelno. Meteorna voda je zalila več kot 13 stanovanjskih hiš in gospodarskih poslopij. Veter je razkril strehe na več kot 15 objektih in na ceste podrl več kot 150 dreves.

Potrgal je vodnike električne napeljave. Toča je močno poškodovala streho osnovne šole v Mokronogu, posledice toče so vidne na pročeljih stavb, oknih in žaluzijah. Toča je poškodovala tudi več kot 100 vozil. Na Gubčevi cesti v Mokronogu je zagorel drog električne napeljave. Za odpravljanje posledic neurja so aktivirali domače gasilce in dežurne delavce cestnega podjetja in Elektra Celje.

Hudo je bilo tudi v Občini Mirna, kjer sta besnela močan veter in debela toča. Meteorna voda je zalila veliko stanovanjskih hiš, gospodarskih poslopij in prostore Osnovne šole Mirna. Veter je razkril strehe na več stavbah in na ceste podrl številna drevesa. Potrgal je vodnike električne napeljave. Padla drevesa so poškodovala več vozil, plazovi pa so zasuli več lokalnih cest.

Na terenu je bilo več kot 50 gasilcev in ostalih dežurnih delavcev. Oceno škode in dokončno sanacijo posledic neurja bodo nadaljevali v naslednjih dneh.

O škodi zaradi močnega vetra, padavin in toče poročajo tudi iz drugih omenjenih dolenjskih občin. Pristojne službe bodo z ocenjevanjem škode nadaljevale v naslednjih dneh, je še sporočil novomeški center za obveščanje.

STA.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih