fbpx
Mestnik
FOTO: Unsplash.
Aktualno Novice

Neurje: podrto drevo poškodovalo osebno vozilo in ogrožalo hišo

Včeraj je vreme zopet pokazalo zobe. V času neurja je bilo aktiviranih več dežurnih ekip gasilcev. Kot je razvidno iz grafičnega prikaza Uprave za zaščito in reševanje RS, je neurje podiralo drevesa, zalivalo kleti.

V času neurja na območju občine Novo mesto so gasilci GRC Novo mesto, PGD Šmihel pri Novem mestu, Kamence, Prečna in Otočec ter delavci cestnega podjetja odstranjevali podrto drevje in blato na cestah. Gasilci so izčrpali meteorno vodo iz proizvodnega objekta, zaklonišča, trgovine in več stanovanjskih objektov. V ulici Šmihel v Novem mestu je drevo padlo na železniško progo, na Šegovi ulici pa je podrto drevo poškodovalo osebno vozilo, poroča Uprava za zaščito in reševanje.

Poleg novomeških so imeli delo tudi gasilci iz Straže. Gasilci PGD Dolenja Straža in delavci elektro podjetja so odstranili podrto drevo, katero je obviselo na električnih vodnikih. Tudi na območju Žužemberka so zabeležili več dogodkov povezanih z neurjem, zaradi česar so morali aktivirati Prostovoljna teritorialna gasilska društva.

Podrta drevesa, ki so ovirala promet, so v Mirni Peči odstranjevali tudi gasilci PGD Hmeljčič.

V času neurja na območju občine Trebnje so gasilci PGD Trebnje in Veliki Gaber sanirali več poškodovanih streh ter odstranili poškodovano drevo, ki je ogrožalo stanovanjsko hišo. Delavci Komunale Trebnje so odstranjevali podrta drevesa, ki so ovirala promet.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih