fbpx
Mestnik
policija
Poročilo dežurnih policistov PU Novo mesto.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Neznanci iztočili 200 litrov goriva

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 225 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodoval kolesar, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi  poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, poškodovanja tuje stvari, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, nesreče pri delu, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nezakonitih prehodov državne meje, sporoča PU Novo mesto.

Včeraj, nekaj po 12. uri, so novomeške policiste iz bolnišnice obvestili, da oskrbujejo 21-letnega moškega, ki naj bi se poškodoval pri padcu s kolesom. Policisti so zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah je moški kolesaril iz smeri Potoka proti Jurki vasi. Zaradi zdravstvenih težav naj bi izgubil oblast nad kolesom, padel in se poškodoval. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Krško so med kontrolo prometa v Brestanici, nekaj po 13.uri, zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika  osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 66-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v  litru izdihanega zraka pa je imel 1,23 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Včeraj, okoli 16.30 so na območju Senovega zasegli avtomobil 59-letnemu vozniku. Kršitelj, ki je vozil brez  veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,78 miligramov alkohola. O kršitvah so z
obdolžilnim predlogom seznanili sodišče in mu izdali plačilni nalog.

Vlomi in tatvine

V noči na 29. 6. je v Rodinah pri Trebnjem nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 1000
evrov škode.

Na delovišču v okolici Straže so v noči na 29. 6. neznanci vlomili v rezervoarje dveh tovornih vozil, traktorja in delovnega stroja. Iztočili in odtujili so okoli 200 litrov goriva.

V naselju Sela na območju Šmarjeških Toplic je v noči na 29. 6. nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo.  Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V noči na 30. 6. je na parkirnem prostoru v Črnomlju neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil prenosni računalnik.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih