fbpx
Mestnik
Fotografija je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Neznanci odtujili mastifa

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 15. 9. in 19. 9. intervenirali v 196 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 675 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 41  prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Policisti PP Krško so pridržali voznika, ki je odklonil preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled. Posredovali so zaradi 36-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in pridržali kršitelja iz naselja Kerinov Grm, ki ni upošteval ukazov policistov in je
nadaljeval s kršitvijo. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahkih telesnih poškodb,  poškodovanja tuje stvari, ponarejanja listin, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požarov,  poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje, sporočajo iz Policijske uprave Novo mesto.

Sevniški policisti so bili 16. 9. nekaj po 12. uri obveščeni o prometni nesreči pri Šentjanžu. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 60-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene
hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v avtomobil 18-letnega voznika. Povzročitelj in potnik v njegovem vozilu sta se v nesreči lažje poškodovala. Policisti so še ugotovili, da je
60-letni voznik vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,57 miligramov alkohola. Okoliščine nesreče še preverjajo.

Zaradi hitrosti izgubil oblast

16. 9. okoli 18.30 se je zgodila prometna nesreča v Češnjicah pri Trebelnem. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 45-letni voznik osebnega avtomobil vozil v smeri proti Trebelnem. Zaradi neprilagojene hitrosti je v ovinku  izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Vlomi in tatvine

V noči na 15. 9. so v Trebnjem neznanci vlomili v ograjen skladiščni prostor. Odtujili so 200 palet in podjetje oškodovali za okoli 2500 evrov.

V Gorenjem Lenartu na območju PP Brežice je v noči na 17. 9. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi  balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Z dvorišča počitniške hiše v Venišah je v noči na 17. 9. neznanec odtujil kolo z motorjem Flexer, registrskih oznak KK 0BZ2.

Z dvorišča stanovanjske hiše v naselju Dol na območju PP Krško je med 16. 9. in  17. 9. nekdo odtujil psa pasme Cane corso. Pes je črne barve z belo liso na vratu, star je šest let.

Poškodovanje tuje stvari

V Dobruški vasi so v noči na 16. 9. neznanci poškodovali ograjo skladiščnega prostora in povzročili za okoli 1000 evrov škode.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih