fbpx
Mestnik
Neznanec je iz skrinje odtujil meso.
Neznanec je iz skrinje odtujil meso.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Neznanec vlomil v hišo, lastniki ostali brez mesa

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 55 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 191 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi šestih kršitev  javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Med 8.1. in 10.1. je na območju Sel pri Dolenjskih Toplicah nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in počitniško hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Na dvorišču stanovanjske hiše v Novem mestu je med 6. 1. in 10. 1. nekdo z dveh osebnih avtomobilov odtujil katalizatorja. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

Na Drski v Novem mestu je neznanec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in iz zamrzovalne skrinje odtujil meso. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 200 evrov škode.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Policisti so nekaj po 19. uri na območju Čateža ob Savi ustavili voznika kombija hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 20-letni državljan Hrvaške v kombiju prevaža 17 državljanov Irana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. 20-letnemu osumljencu kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli kombi. S kazensko ovadbo ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Irana še potekajo.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice  (Dobova, Obrežje, Rigonce, Čatež ob Savi) izsledili in prijeli 15 državljanov Indije, 14 državljanov Rusije, osem državljanov Afganistana, pet državljanov Pakistana, štiri državljane Iraka, tri državljana Bangladeša in dva državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih