fbpx
Mestnik
Aktualno Politika

Neznani moški ali dostavna služba?

Danes so se pojavile govorice na družbenem omrežju Facebook, da se okoli osnovne šole Grm nahaja bel kombi ali avto, da neznani moški nagovarja otroke, da naj gredo z njim.

Policija pred tem ni bila obveščena o dogodku, je pa začela s preverjanjem in ugotavljanjem vseh okoliščin, so sporočili s PP Novo mesto.

Večkrat se je v preteklosti zgodilo, da so preverjali zapise o domnevnih poskusih ugrabitev, vendar se še ni izkazalo, da gre za sum kaznivega dejanja. Otroci se prestrašijo “belega kombija” po predhodnih opozorilih doma, se je pa do zdaj vedno ugotovilo, da je šlo za dostavno vozilo ali obrtnike.

Širjenje informacij s pomočjo družbenih omrežij ustvarja nepotrebno paniko, preden policisti preverijo okoliščine. Ko se pojavi informacija, policija poziva, da se najprej obvesti njih.

Osveščajte svoje otroke o pravilnem vedenju in odzivih v mogočih nevarnih situacijah. Ni vsak stik z neznano osebo tudi nevarnost. Otrokom razložite, naj osebi odgovorijo na vprašanje na varni razdalji in naj z neznanci nikamor ne odhajajo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih