fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice Vrtci, šole, študij

NOČ RAZISKOVALCEV – Znanstveni dialog Univerze v Novem mestu

Dne, 27. novembra 2020, bo Evropska noč raziskovalcev, ki poteka istočasno v 30 evropskih državah in je največji dogodek za promocijo znanosti v Evropi, ko se v enem dnevu zvrstijo številni dogodki na temo raziskovanj in inovacij. V javnosti še vedno obstaja splošna devalvacija pomembnosti raziskovalnega dela delno kot posledica napačne predstave o delu raziskovalcev, vztrajnih stereotipov
in podcenjevanja pomena rezultatov raziskav za izboljšanje kakovosti življenja. Zato noč raziskovalcem omogoča, da predstavimo raznolikost znanosti in njen vpliv na vsakdanje življenje državljanov ter spodbudimo zanimanje za raziskovalno delo, zlasti med mladimi.

Univerza v Novem mestu bo obeležila dan s kratkimi predstavitvami znanstvenih in raziskovalnih dosežkov naših raziskovalcev v znanstvenim dialogom s širšo zainteresirano javnostjo.

Spoznajte, kako naše raziskave prispevajo k izboljševanju in inoviranju poslovnih procesov, izboljšujejo tehnologijo, krepijo odnose, medsebojno sodelovanje in medgeneracijski dialog, prispevajo k trajnostnemu razvoju, dvigujejo kakovost in se na splošno spopadajo z izzivi stalno spreminjajočega se okolja.

Pridružite se nam na povezavi Click here to join the meet

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih