fbpx
Mestnik
Vir: MONM
Dogodki Aktualno Gospodarstvo

Nova avtobusna postaja v Birčni vasi

Župan MONM Gregor Macedoni in vodja sektorja za vzdrževanje in prometno varnost Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo Karmen Praprotnik sta skupaj s predsednico krajevne skupnosti Majdo Meštrić prereali trak in tako se je uradno odprla nova avtobusna postaja v Birčni vasi. Župan in gospa Praprotnik sta nato simbolno zasadila lipo z namenm spominjanja na pridobitev v Birčni vasi.

Izgradnja nove avtobusne postaje se je začela letos aprila, investicija znaša nekaj več kot 173 tisoč evrov. V naselju Birčna vas so se poleg postajališča urejala tudi površine za pešce, novi pridobitvi sta tudi cestna razsvetljava in ekološki otok. V načrtu je še rekonstrukcija regionalne ceste skozi Birčno vas z ureditvijo pločnika za pešce in cestno razsvetljavo.

Predsednica krajevne skupnosti Birčna vas Majda Meštrić je povedala, da je nova pridobitev s prehodom prek državne ceste povezana tudi s pešpotjo, ki je bila urejena pred dvema letoma in služi kot varna pot do zgornjega dela vasi, hkrati pa je pot, ki je ponoči tudi osvetljena, povezana z igrali za otroke.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih