fbpx
Mestnik
Aktualno Gospodarstvo Novice Občina

Nova, moderna brivnica v centru Novega mesta

V centru Novega mesta, na Rozmanovi ulici se odpira Brivska postaja. Gre za nekakšno kombinacijo tradicionalnega brivstva z modernimi frizerskimi tehnikami. Brivci so bili skozi čas vedno navajeni kratkih pričesk in večino striženja so opravili s »strojčkom«, saj jih je bilo strah uporabljati škarje zaradi neznanja. Težave so se pokazale v 70. letih. Takrat so bile moderne daljše pričeske in večina brivcev je izgubilo delo, ker niso znali striči daljše lase. V zadnjih letih se je predvsem v Angliji razvila »moderna brivnica«, kjer je poudarek na delu s škarjami in natančnem striženju. »Sam sem mnenja, da brivske in frizerske dejavnosti ni potrebno strogo ločevati, saj potrebuješ znanje iz obeh, da postaneš dober brivec in ti v salonu nobena oblika ali dolžina ne predstavlja težav,« pravi Luka Lešnjak, lastnik nove brivnice.

Kdo je sploh Luka?

Luka je 26. letnik iz Novega mesta. Obiskoval je novomeško gimnazijo in po prvem letniku fakultete preprosto vse pustil ter sledil svoji želji- postati brivec. Šolanje je začel v eni najboljših slovenskih brivnic Pela Design, kjer so ga po šolanju tudi zaposlili. Tam je deloval dve leti in v tem času so odprli drugo brivnico v Ljubljani. Vzporedno z delom v brivnici je zaključil Paul Mitchell – Mic Styling frizersko šolo v Ljubljani in tako dobil frizersko podlago. »Seveda, če si v tej industriji brivski in frizerski imaš vedno željo odpreti nekaj svojega in meni se je odprla priložnost, katero sem na polno zagrabil in sedaj odpiram svojo Brivsko postajo.« Brivska postaja se odpira v petek, 28. avgusta, na termine pa se že lahko naročite na spletni strani www.brivskapostaja.si. V ponudbi imajo tudi tečaje, ki jih bodo vodili ob vikendih, darilne bone in pa kozmetiko Redken Brews.

K.N.

 

 

 

 

 

 

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih