fbpx
Mestnik
policija
Poročilo dežurnih policistov PU Novo mesto.
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Z vlomom v skladiščne prostore trgovine mobilnega operaterja povzročili za 20.000 € škode

Na interventno številko policije 113 so policisti sprejeli 215 klicev, od tega je bilo 68 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Zasegli dve vozili

Zjutraj, okoli pol sedme ure, so policiste klicali v lokal na Planinski cesti v Sevnici, da je k njim prišel gost z avtom. Dobesedno. Sevniški policisti so ugotovili, da je 27-letni voznik med vožnjo izgubil oblast nad
vozilom, zapeljal čez pločnik in zapeljal na teraso lokalo ter trčil v prazen stol, zraven pa zadel še stol z gostom, ki je padel s stola, a se ni poškodoval. Alkotest je pokazal 1,05 mg/l alkohola v izdihanem zraku, vozil pa je brez vozniškega dovoljenja. Zaradi kršitev so uvedli postopek o prekršku in mu zasegli avto.

V noči iz torka na sredo je strojevodja vlaka v Račici pod progo opazil avtomobil in o tem obvestil sevniške policiste. Ti so ugotovili, da je 50-letni voznik zapeljal izven vozišča v jarek ob železniški progi in tam
obstal. Alkotest je pokazal 0,90 mg/l alkohola v izdihanem zraku, vozil pa je brez vozniškega dovoljenja. Zaradi kršitev so uvedli postopek o prekršku in mu zasegli avto.

V nesreči lažje poškodovana sopotnica

Nekaj pred tretjo uro popoldne se je v Gombišču prevrnili osebni avtomobil avstrijskih tablic. Trebanjski policisti so z ogledom ugotovili, da je 21-letna voznica vozila preblizu desnega roba in zapeljala s ceste, pri
čemer se je vozilo na strmi brežini prevrnilo. V nesreči se je lažje poškodovala 19-letna sopotnica.

Dobil jih je po nosu

Policisti so se zvečer odzvali na klic na pomoč moškega na Senovem, ki je prijavil, da je pretepen. Policisti so ugotovili, da naj bi se 62-letni moški nedostojno vedel do znanke 38-letnika, kar je slednjega tako razjezilo, da je 62-letnika udaril, domnevno dvakrat v predel glave. Poškodovanega so oskrbeli v brežiški bolnišnici, kjer so ugotovili, da ima zlomljen nos in eno rebro. Poškodbe so okvalificirali kot lažje. Policisti domnevajo, da je dogodku botrovalo tudi dejstvo, da je imel poškodovani v krvi 1.34 promila alkohola.

Vlomili in odnesli telefone

Komisija sektorja kriminalistične službe je dopoldne opravila ogled kraja vloma v prostore trgovine mobilnega operaterja, ki ima prostore v trgovskem centru v Novem mestu. Z ogledom so ugotovili, da so neznanci v noči in ponedeljka na torek vlomili v skladiščne prostore trgovine in odnesli za okoli 40.000 evrov mobilnih telefonov različnih blagovnih znamk. Vse okoliščine dogodka še niso jasne, preiskava primera je v teku.

Požgali star mlin in lovsko prežo

V Čelovniku, na območju policijske postaje Sevnica, so neznanci v noči iz ponedeljka na torek požgali leseno barako, kjer je bil včasih mlin in lovsko prežo. V baraki je bil tudi motokultivator. Policisti primer še preiskujejo, ogenj pa je povzročil za nekaj sto evrov škode.

Mejne zadeve in tujci

Metliški policisti so na Dolžu pred sedmo zjutraj ustavili mercedesa italijanskih tablic, ki ga je vozil državljan Kosova. V avtu je imel še dva državljana Kosova, ki nista znala pojasniti, kako sta prišla v državo.
Primer so prevzeli kriminalisti. Krški policisti so nekaj za tem v bližini Podbočja prijeli štiri državljane Bangladeša in državljana Pakistana, v naselju Hraste pa še pet državljanov Bangladeša. Črnomaljski policisti so v Vrčicah prijeli dvajset državljanov Pakistana, v Kotu pri Semiču pa dva državljana Afganistana. Brežiški policisti so v Ribnici prijeli dva državljana Irana.

Danes zjutraj (sreda), okoli pete ure, so črnomaljski policisti v Starih Žagah ustavili kombinirano vozilo, znamke Mercedes sprinter, romunskih tablic, ki ga je vozil državljan Romunije. V tovornem delu vozila so
našteli sedemindvajset Afganistancev in pet državljanov Pakistana, ki niso znali pojasniti, kako so prispeli v državo, voznik pa ne, kje jih je našel. V delo so se vključili kriminalisti in v povezavi z dogodkom prostost vzeli prostor še dvema državljanoma Romunije.

Robert Perc, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih