fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Gospodarstvo Novice Občina

Novo mesto bo kmalu dobilo novo kolesarsko stezo

Včeraj so na Mestni občini Novo mesto podpisali pogodbo za izgradnjo kolesarske steze ob Topliški cesti, med stadionom Portvoal in odcepom za Ulico Slavka Gruma. Projekt se bo začel v prihodnjih dneh, zaključil pa se bo marca 2021.

“Gre za prvo fazo rekonstrukcije tega odseka Topliške ceste, ki zajema ureditev kolesarske steze, armirano-betonskega opornega zidu, rekonstrukcijo cestne razsvetljave in zaščito ter prestavitev nizkonapetostnih in srednje napetostnih vodov,” so zapisali na MONM.

Cilj projekta je povečanje varnosti in udobnosti vseh udeležencev v prometu. Na kolesarsko pot pa se bo navezovala tudi naslednje predvidena kolesarska pot na relaciji Bršljin-Drska, prek nove brvi v Irči vasi, ki bo povezala največjo stanovanjsko naselje v Krajevni skupnosti Drska z mestnim jedrom in Bršljinom.

Drugo fazo bo financirala Direkcija za infrastrukturo, v njej pa se bo rekonstruiralo in izboljšalo cestišče vzdolž omenjene kolesarske steze in pešpoti. S projektom se nadaljuje opremljanje celotne poti proti Straži in Dolenjskim Toplicam. Zaključek poti od pokopališča mimo Srebrnič do meje občine pa je predviden v prihodnjih letih.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih