fbpx
Mestnik
Dogodki Aktualno Novice

Novo mesto je dobilo moderno urejeno postajališče avtodome

Camper stop Novo mesto

Novo mesto je dobilo novo postajališče za avtodome. Na voljo je 6 parkirnih mest, omogočen je tudi priklop na elektriko,vodo in odtok odpadne vode ter izpraznitev fekalij. Prav tako je uporabnikom omogočen brezplačen dostop do interneta. Staro mestno jedro je od postajališča oddaljeno 15 minut hoje. Tik ob postajališču se nahajajo teniška igrišča, poleti pa se po Krki izvajajo izleti s SUP desko ali kajakom. Uporabnikom so dostopne tudi urejene tekaške in kolesarske poti.

Koliko znaša cena uporabe

Cena uporabe postajališča za avtodome za cel dan je 10 €, omogočajo pa tudi krajše parkiranje samo za 6 ur, kar bodo izkoristili turisti za ogled Novega mesta. Tak postanek stane 4 €.

Novo mesto bogato z naravno in kulturno dediščino

Izstopajo predvsem Glavni trg, stolna cerkev Sv. Nikolaja, mestna hiša, cerkev Sv. Lenarta in Frančiškanski samostan, Šance – mestno obzidje, slikoviti Breg, reka Krka, ki daje prepoznavno podobo Novemu mestu in dolenjski pokrajini.

Dan si obiskovalci lahko popestrijo z obiskom Trške gore, vinske gorice z značilnimi zidanicami v katerih je moč poskusiti značilna lokalna vina vključno s Cvičkom, najbolj prepoznavnim vinom na tem koncu Slovenije. Vrh te gorice krasi romarska Cerkev Marijinega rojstva.

Če ste pohodniki vas bodo navdušili Gorjanci s planinskimi potmi in najvišjim vrhom Dolenjske-Trdinovim vrhom 1178m. Med najbolj prepoznane turistične točke Dolenjske pa sodi Grad Otočec, s svojo idilično lego na otočku sredi reke Krke in njenih lehnjakovih pragov, vrhunsko kulinariko, ter s številnimi možnostmi aktivnega oddiha.

Camper stop Novo mesto

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih