fbpx
Mestnik
Dušan Josip Smodej, afera Fotopub
Dušan Smodej. FOTO: CZK.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Novomeščan Dušan Smodej tarča hudih obtožb o domnevnem spolnem nadlegovanju

Te dni so se na družbenih omrežjih začele pojavljati objave o spolnem nadlegovanju novomeškega kulturnika Dušana Josipa Smodeja. Domnevno različne osebe na profilu “proti nasilju Dušana Smodeja” razkrivajo, da naj bi Smodej spolno zlorabljal in omamljal žrtve.

»Meni se je nedavno nazaj vsiljeval na zabavah. Bil je izjemno tečen z dolivanjem pijače in siljenjem naj še pijem. Ker sem mu stokrat rekla ‘NE’ in mi ni nehal prinašati alkohola sem mu na eni točki rekla, da samo ja pomeni ja. Odgovoril je z ‘pf’, samo ja pomeni ja. Niko Kovač bomo zjebal. Bil je tudi zelo jasen in direkten v tem, da hoče seks.«

»Meni se je enkrat pohvalil, da je že druga bejba zaradi njega prestala splav. Potem mi je rekel, če je tista moja frendica samska, ker je lepo shujšala bi jo zdaj rad pofukal.«

To je zgolj nekaj zapisov iz družbenih omrežji, ki naj bi leteli na Dušana Josipa Smodeja, sicer zastopnika Društva za sodobno kulturo Fotopub.

Smodej vse očitke zanika in je preko družbenih omrežji podal izjavo, da so obtožbe neutemeljene.

“Obtožbe so plod moje znanke, ki mi zadnji teden grozi s smrtjo, z objavami o meni pa me izsiljuje za denar.
Policija mi je zagotovila, da proti meni ne vodijo nobenega postopka ali preiskave. Proti znanki sem podal prijavo zaradi groženj, tatvine, izsiljevanja in obrekovanja. Instagram profil, ki je sedaj postal zbirnik mojih transgresij, je orodje izsiljevanja in maščevanja. Vse obtožbe spolnega nasilja zanikam. V kolikor kdo dokaže nasprotno, ga pozivam, da proti meni vloži kazensko ovadbo,” se odziva Smodej.

Policija oškodovance poziva, naj podajo prijavo

Policija intenzivno preverja informacije o sumih domnevnih kaznivih dejanj s področja spolne nedotakljivosti, ki so bili v zadnjih dneh izpostavljeni v medijskih objavah in na spletnih omrežjih, so sporočili s policije. Morebitne oškodovance pozivajo, naj podajo prijavo.

Kot so sporočili s policije, so zbiranje obvestil in drugi ukrepi usmerjeni v preverjanje okoliščin in potrditev obstoja morebitnih razlogov za sum, da so bila storjena kazniva dejanja, pri katerih se storilec preganja po uradni dolžnosti.

Preverjajo tudi, ali so v tem primeru prejeli kakršne koli prijave (tudi anonimne, ki bi jih lahko povezali s tem primerom), kar pa se, kot navajajo, v dosedanjem preverjanju ni potrdilo, razen prejete prijave o sumu domnevnega izsiljevanja zaradi dolga, katere vsebino in okoliščine še preverjajo.

Na policiji pozivajo vse oškodovance domnevnih kaznivih dejanj, da primere prijavijo policiji, in sicer na najbližji policijski postaji, na interventno številko 113 ali preko e-naznanila kaznivega dejanj.

Pozivajo tudi druge osebe, ki morda razpolagajo z informacijami o okoliščinah domnevnih kaznivih dejanj, da jih sporočijo policiji, kar lahko naredijo tudi na anonimni telefon policije 080 1200 ali prek anonimne e-prijave.

Za kateri primer gre, na policiji sicer ne razkrivajo, prav tako, kot pravijo, zaradi varstva osebnih podatkov na morejo odgovarjati na vprašanja, ki se nanašajo na konkretne ali določljive fizične osebe.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih