fbpx
Mestnik
FOTO: PU Novo mesto.
Aktualno Politika Zanimivosti & Zabava

Novomeški policisti marsikomu polepšali praznike

Policisti PU Novo mesto so tudi letos pokazali, kako se za uniformami skrivajo dobri ljudje. Decembrske dni so polepšali starejšim, predvsem tistim, ki živijo na podeželju. Med njimi je mnogo takšnih, ki si želijo obiska in klepeta, a tega žal ne dočakajo tako pogosto – policisti so jim z obiski polepšali dneve. Prinesli so tudi darila.

“Vsako leto znova nas gane, kako veliko jim pomeni vsaj kratek obisk in prijazna beseda.

Letos smo bili enotni v odločitvi, da del promocijskih sredstev namenimo prav njim in nakupili solarne senzorske svetilke. Za starejše bo gibanje okoli hiše v temnih delih dneva gotovo lažje in bolj varno. Dekleta in fantje v modrem, vajeni, da se znajdejo v vsaki situaciji, so z veseljem zavihali rokave. Trem decembrskim dobrim možem, ki jim je menda bližje spuščanje po dimniku kot plezanje po lestvi in vrtanje, so priskočili na pomoč in na primerna mesta hiš in drugih objektov namestili luči.

FOTO: PU Novo mesto.

Z našimi občani smo govorili tudi o tem, kako lahko še bolje poskrbijo za lastno varnost in varnost svojega premoženja. Svetovali smo jim, naj nas pokličejo, če se znajdejo v kakršnikoli stiski in potrebujejo pomoč policije. Povedali smo jim, da smo mi tukaj za njih, tudi med prazniki in se lahko vedno obrnejo na nas.

Seveda je bilo govora tudi o tem, o kakšnih poticah bo zadišalo med prazniki, gospodje pa so nam zaupali, kako uspešni so bili pri kletarjenju in sušenju klobas…

Naše policistke in policisti bi si želeli obiskati še veliko več starejših, vendar jim številne delovne obveznosti v teh dneh to žal ne dopuščajo. Pravijo pa, da prav zares ni potrebno veliko – iskreni nameni, srčnost in prijazen nasmeh. K takšnim gestam želijo spodbuditi tudi druge. Vsi imamo v bližini nekoga, ki mu ves ta praznični rompompom ne prinaša le veselja, ampak zgolj poglobi občutek osamljenosti. In vedno je pravi čas, da odložite za trenutek svoje obveznosti in svoj čas namenite tistim, ki so v teh dneh osamljeni. Prijazen klepet in iskreno voščilo bo marsikomu polepšalo praznike in vrnilo upanje v dobro.

Dobra dejanja se namreč čudežno hitro množijo, najbolj bogato pa nagradijo prav tistega, ki jih dela,” so čustven zapis delili policisti Pu Novo mesto.

Policisti, hvala vam in vse dobro – pa dodajamo mi.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih