fbpx
Mestnik
Aktualno Gospodarstvo

Inotherm postregel z glasbeno poslastico: Z Večerno serenado sklenili še eno uspešno leto

Leto je naokoli in pri Inothermu ga zdaj že tradicionalno sklenejo z odličnim glasbenim večerom. V Slovensko filharmonijo so povabili svoje sodelavce, zaposlene, poslovne partnerje in prijatelje ter z njimi skupaj proslavili uspešno leto, ki se poslavlja. Vodja projekta, slovenska skladateljica Nina Šenk, je poskrbela za prefinjeno dovršen glasbeni program, ki so ga izvedli vrhunski domači in tuji glasbeniki.

Pri podjetju Inotherm z donacijami že desetletja podpira lokalno, regionalno in širšo skupnost, posebno pozornost pa namenja glasbi. Ker v njej vidijo ključen element naše kulture in dediščine ter ji pripisujejo neizmerno umetniško vrednost, nikakor ni presenečenje, da prav z glasbo vsako leto obdarujejo tiste, ki jih najbolj cenijo – svoje zaposlene, sodelavce in poslovne partnerje. Od leta 2017 ta dogodek nosi ime Večerna serenada in poteka v prostorih Slovenske filharmonije.

Glasbeni meni, vreden greha

V prekrasnih prostorih Slovenske filharmonije je bilo na petkov decembrski večer najprej slišati Mozartov Kvartet za flavto, violino, violo in violončelo v D – duru v brezhibni interpretaciji Irene Kavčič na flavti, Kane Matsui na violini, Gee Pantner na violi in Maruše Bogataj na violončelu. Po klasičnem uvodu so zadonele praznično obarvane skladbe v izvedbi Slovenskega okteta, kot so Zvezde žarijo in Glej, zvezdice božje. Ušesa gostov so včasih nežno, včasih prav energično božali glasovi Andreja Oderja, Roka Ferenčaka, Rajka Meserka, Janeza Trilerja, Jožeta Vidica, Darka Vidica, Janka Volčanška in Mateja Voje.

Za spremljavo na klavirju in orglah je poskrbela Urška Vidic, ki nas je skupaj s sopranistko Mario Leben očarala tudi pri izvedbi Schubertove Ave Marie.

“Za nocojšnji koncert smo pripravili nekaj sklopov iz naše zakladnice pesmi. V prvem se bomo dotaknili čara slovenske božične pesmi, v drugem bomo predstavili nekaj skladb iz naše tradicije ljudske pesmi ter koncert nadaljevali v veselih rimah skladb iz našega programa Kaktus. Sklep večera bo ponovno v božičnih tonih, ki nas vpeljujejo v prelepo vzdušje zadnjih prazničnih dni tega koledarskega leta,” je program koncerta strnil umetniški vodja Slovenskega okteta Jože Vidic.

Še na mnogo takšnih

Večer se je zaključil ob kozarčku žlahtne penine, s katerim so prijatelji Inotherma nazdravili uspešnemu letu, ki nas zapušča in si zaželeli vse dobro v tistem, ki prihaja.

Uspeha polno, srečno, srčno in navdihujoče leto pa vam pri podjetju Inotherm želijo tudi vam vsem, dragi bralci, dragi prijatelji, sodelavci, ljubitelji glasbe ter vsem tistim, ki so vam blizu.

Naj bo vaša prihodnost mirna, varna in svetla, obenem pa vznemirljiva ter ljubezni in upanja polna.

Plačljiva objava

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih