fbpx
Mestnik
Šport Namizni tenis

NTK Krka: Kožul presenetil Jorgića

Ntk Krka je na državno prvenstvo poslala najboljšo možno ekipo, ki se je z Rakeka vrnila v velikem slogu, za presenečenje pa sta poskrbela tudi Cvetko in Nina Zupančič (Logatec), ki sta v finalu odpravila lanskoletna prvaka.

Letošnje državno prvenstvo za člane in članice posamezno in dvojice je po pričakovanju minilo v znamenju premoči Krkašev, a za presenečenje leta je vsekakor poskrbela Deni Kožul, ki je v finalu s 4:3 (-6, 9, -11, 6, -8, 8, 10) premagal branilca naslova Darka Jorgća in tako drugič v svoji karieri postal članski prvak Slovenije.

Med moškimi dvojicami sta Darko Jorgič in Peter Hribar ubranila lanskoletni naslov, prav tako tudi Krkašica Aleksandra Vovk, ki je v finalu slavila s Katarino Stražar (Mengeš). Prvič je do naslova državnega prvaka prišla mešana dvojica Tilen Cvetko in Nina Zupančič (Logatec).

Tudi letos so bili zanimivi boji dvojic. Jorgić in Hribar sta dokaj lahko prišla do tretjega naslova državnih prvakov. V polfinalu sta se pomerila s Cvetkom in Novakom, ki sta s Pelcarjem in Zelkom osvojila tretje mesto.

Novomeška namiznoteniška ekipa je računala še na dva naslova, in sicer v ženskih dvojicah in med mešanimi pari. Vovkova in Stražarjeva sta do naslova prišli celo brez izgubljenega niza, čeravno je tokrat Vovkova igrala poškodovana, Cvetko in Nina Zupančič (Logatec) pa sta poskrbela za dvojno presenečenje: najprej sta v polfinalu premagala Jorgića in Tamaro Pavčnik, v finalu pa še lanskoletna državna prvaka Hribarja in Vovkovo.

(I.K.)

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih