fbpx
Mestnik
FOTO: MONM.
FOTO: MONM.
Aktualno Politika

Občasne delne zapore med Malim Slatnikom in Petelinjekom

Med Malim Slatnikom in Petelinjekom se izven cestišča nadaljuje izgradnja večnamenske poti za pešce in kolesarje, v ponedeljek, 6. februarja 2023, pa se začenja urejanje bankin in travnatih površin ob vozišču. Za urejanje bankin bo gradbeni izvajalec po potrebi vzpostavljal premikajoče se krajše delne zapore, promet pa bo potekal izmenično enosmerno s semaforji. Dela bodo predvidoma zaključena do konca aprila, sporoča Mestna občina Novo mesto.

Na celotni trasi med Malim Slatnikom in Petelinjekom je bila konec preteklega leta že prenovljena cesta, izvedeno je bilo tudi avtobusno obračališče na koncu naselja Mali Slatnik v smeri Petelinjeka. Dela so se nadaljevala z izgradnjo večnamenske poti, sledi ureditev površin ob vozišču ter postavitev javne razsvetljave. Naložba je vredna nekaj več kot 2 milijona evrov, pri čemer bo DRSI prispevala 1,7 milijona, preostanek pa naša občina.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih