fbpx
Mestnik
Policija.
FOTO: Policija.si
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Visoka globa za večkratnega kršitelja

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 54 nujnih primeri in na številko 113 prejeli 278 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Dolenjskih Toplicah zasegli  avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so  zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in nezakonitih prehodov državne meje.

Policisti PP Dolenjske Toplice so nekaj pred 22. uro med kontrolo prometa v Žužemberku ustavljali voznika  osebnega avtomobila Volswagen passat. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo do Dobrave, kjer je ustavil. Med postopkom so ugotovili, da gre za 33-letnega večkratnega kršitelja cestno prometnih predpisov,  ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v vozilu pa je prevažal več oseb, kot je to dovoljeno. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, odjavljen iz prometa, z nameščenimi ponarejenimi registrskimi tablicami. Avtomobil so mu zasegli, zaradi številnih kršitev izdali plačilni nalog, napisali obdolžilni predlog in na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi ponarejanja. Določila zakona o motornih vozilih in Zakona o pravilih cestnega prometa za ugotovljene kršitve določajo globo v višini 2880 evrov.

Tatvina

V Dragomlji vasi na območju PP Metlika je v noči na 2. 2. nekdo z dvorišča gospodarskega objekta odtujil bakreni  del kotla za žganjekuho. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 700 evrov.

Kršitelja pridržali

Črnomaljske policiste so nekaj pred 18. uro poklicali na pomoč iz gostinskega lokala na območju Vinice, kjer naj bi pijan moški nadlegoval osebje in grozil. 63-letni državljan Hrvaške se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih