fbpx
Mestnik
Foto: Svetovna zveza tajskega boksa IFMA.
Borilni športi

Obiskal nas je ambasador tajskega boksa za Slovenijo in »Alpe Adria« iz Tajske

6. februar je »MUAYTHAI DAY« oziroma dan tajskega boksa za 132 držav, ki so članice svetovne organizacije za tajski boks IFMA.

Na povabilo svetovne organizacije IFMA se je otvoritvene slovesnosti udeležil g. Iztok Vorkapić, predsednik Slovenske zveze tajskega boksa, kot muaythai ambasador za Slovenijo in Alpe Adria. Ob njegovem prihodu sta ga sprejela predsednik svetovne organizacije IFMA, dr. Sakchye Tapsuwan, Stephan Fox, generalni sekretar Svetovne organizacije IFMA, podpredsednik WMC, podpredsednik SportAccorda in predsednik AIMS, g. Gleb Kalita in prikupna Charissa Chan Tynan, športna direktorica svetovne organizacije za tajski boks IFMA, ter tajski minister za šport, Phiphat Ratchakitprakarn.

Vzpostavljen je bil odprt dialog med vsemi stranmi glede razvoja in prihodnosti tajskega boksa in podpore le temu na področju »ALPE ADRIA« kot na vseh 5 kontinentih sveta. Gospod Vorkapić je, kot prvi svetovalec predsednika, predstavil letošnji plan projektov in tekmovanj v sklopu IMTL (International muaythai league), katere idejni ustanovitelj je od leta 2011.

Dan pred prihodom našega predsednika Slovenske zveze tajskega boksa je pomembno srečanje potekalo v Lozani, ob zaključku Mladinskih Olimpijskih iger 2020, kjer se je tajska delegacija srečala s predsednikom MOK-a Thomasom Bachom s katerim so razpravljali o svetli prihodnosti tajskega boksa kot športa, ki ga priznava Mednarodni Olimpijski komite, in o možnosti nastopa na Olimpijskih igrah leta 2024 v Parizu!

Foto: Svetovna zveza tajskega boksa IFMA.Foto: Svetovna zveza tajskega boksa IFMA.Foto: Svetovna zveza tajskega boksa IFMA.Foto: Svetovna zveza tajskega boksa IFMA.

MUAYTHAI FESTIVAL, se bo tudi v letošnjem letu odvijal na Tajskem, med 1. in 7. februarjem, pod pokroviteljstvom tajskega kralja in Ministrstva za kulturo, turizem in šport. Namen MUAYTHAI FESTIVALA je uporabiti moč športa – tajskega boksa – za boljši jutri in mir v svetu. Kar je zaveza tudi našega ambasadorja in predsednika Slovenske zveze tajskega boksa, g. Iztoka Vorkapića.

Praznovanju se bodo pridružili tudi vsi uradni klubi tajskega boksa v Sloveniji. Scorpion gym iz Novega mesta vabi vse, da se jim v četrtek, 7. februarja, pridružite na brezplačnem treningu tajskega boksa! Trening bo za otroke potekal ob 17.00, ob 18.00 bo sledila rekreacija.

1. krog tekmovanj v mednarodni ligi se bo marca odvil v Stopičah, 2. krog v mesecu maju, na Ptuju, 3. krog pa v oktobru, v Ljubljani. Finale se bodo odvijale konec leta, v decembru, in sicer v Črnomlju. Vsa našteta tekmovanja bodo potekala v organizaciji Slovenske zveze tajskega boksa, ki je edina priznana organizacija iz strani Olimpijskega komiteja Slovenije in IFMA za poučevanje, izvajanje in tekmovanja tajskega boksa v Sloveniji.

Slovenska zveza tajskega boksa

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih