fbpx
Mestnik
FOTO: iStock.
Aktualno Občina Zanimivosti & Zabava

Objavljen javni razpis za najem neprofitnih stanovanj

Na Mestni občini Novo mesto smo objavili javni razpis za dodelitev desetih neprofitnih stanovanj v najem, ki so namenjena polnoletnim prosilcem z določeno višino mesečnega dohodka in prebivališčem v naši občini. Razpis daje med drugim prednost mladim družinam, mladim in žrtvam nasilja v družini, višje število točk pa bosta prinesli tudi izobrazba prosilca in dolžina njegovega stalnega bivanja na območju občine. Prijave bomo sprejemali do vključno 11. aprila 2022, obravnava popolnih vlog pa bo potekala predvidoma do poletja.

Ob prijavi na javni razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem, ki bo sprva omogočil uporabo dveh že vseljivih stanovanj, do konca leta 2022 pa še preostalih osmih, bodo prosilci morali predložiti temu namenjen obrazec, priložili bodo tudi dokazila o izpolnjevanju splošnih pogojev in dodatnih kriterijev za ocenjevanje. Prijava na razpis in uvrstitev na prednostno listo prijaviteljev je po Stanovanjskem zakonu tudi pogoj za pridobitev subvencije tržne najemnine, ki jo prosilci uveljavljajo na centru za socialno delo. Po zaključeni obravnavi prejetih vlog bodo izbrani najemniki s podpisom pogodbe zavezani k plačilu najemnine ter pogojno tudi k poravnavi lastne udeležbe in varščine.

(Fotografija je simbolična.)

Vse informacije o razpisu lahko prosilci dobijo osebno na našem sedežu (Seidlova cesta 1, Novo mesto) in sicer v ponedeljek od 8.00 do 11.00, v sredo od 8.00 do 12.00 in v petek od 8.00 do 11.00, na telefonskih številkah 07 39 39 289, 07 39 39 281 in 07 39 39 255 v času uradnih ur ter na elektronskem naslovu mestna.obcina@novomesto.si.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih