fbpx
Mestnik
dvigalo
Slika je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Obtičali sta v dvigalu

Včeraj, 8. 9. 2023 sta ob 13.31 so v Ulici Slavka Gruma v Novem mestu v dvigalu stanovanjskega bloka obtičali stanovalki. Gasilci GRC Novo mesto so po navodilih servisne službe rešili stanovalki iz okvarjenega dvigala, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Če kdaj sami pristanete v podobni situaciji, ne paničarite, temveč poskušajte ohraniti mirno kri. Pritisnite alarmni gumb. Na nadzorni plošči dvigala bo običajno gumb z oznako “Alarm” ali z narisanim zvončkom.

V dvigalu bi moral biti tudi interkom ali telefonska naprava za stik s servisom ali osebjem za pomoč. Uporabite to napravo, da sporočite, da ste obtičali v dvigalu.

Pomembno je, da ostanete mirni. Dvigalo je običajno varen prostor in lahko traja nekaj časa, preden pride pomoč.

Ne poskušajte odpirati vrat, če dvigalo ni v pravilnem položaju, je lahko odpiranje vrat nevarno. Počakajte na strokovnjake. Ne skušajte plezati skozi odprtino v stropu, tudi to je lahko izredno nevarno.

Ko stopite v stik s servisom ali reševalno službo, navedite čim več informacij o svojem položaju, kot so zgradba, nadstropje, v katerem ste, in morebitne druge pomembne podrobnosti ter počakajte na njihovo pomoč.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih