fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Od danes naprej s Hrvaške brez posebnih pogojev, AMPAK…!

Vlada je na včerajšnji seji le sprejela nekaj pozitivnih odločitev. Verjetno je za vse najbolj razveseljiva novica ta, da je upoštevala evropski zemljevid in z rdečega seznama črtala kar nekaj držav, med njimi tudi administrativno enoto Jadranske Hrvaške – torej obmorskega dela države. Poleg slednje so z rdečega seznama odstranili tudi Srbijo, Črno goro, Bosno in Hercegovino, Češko, Nemčijo, Poljsko, Švico, Vatikan, avstrijske Tirolske, Cipra, Češke in Luksemburga.

Med temno rdečimi ni več Turčije, ki se je preselila na rdeči seznam in za katero sedaj veljajo PCT pogoji za vrnitev.

Kaj pomeni črtanje z rdečega seznama?

To pomeni, da na teh območjih ni visokega tveganja za okužbo s Covidom 19. Tako lahko tisti, ki prihaja s tega območja, vstopi v Slovenijo brez obvezne karantene oziroma brez prej veljavnih pogojev (glede prebolelosti, cepljenja in testiranja).

AMPAK…

… mora pa na meji predložiti dokaz, da je pred vrnitvijo najmanj pet dni neprekinjeno bivala na območju, ki ni na temno rdečem ali rdečem seznamu (torej bodisi račun hotela, kampa, apartmaja ipd.).

… od kdaj do kdaj?

Odlok začne veljati že danes, v soboto, 12. junija in je (trenutno) sprejet do vključno 20. junija 2021.

N.Š.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih