fbpx
Mestnik
Šport Odbojka

Odbojkarji Panvite podaljšali črni niz Krke

V Novem mestu sta se v šestem krogu modre skupine srečali ekipi Krke in Panvite Pomgrad. Zmago na razburljivem, dobri dve uri dolgem obračunu so si v petih nizih z 2:3 (22, 22, -23, -22, -14) priigrali gosti. Pri zmagovalcih je je bil razpoložen trio Pulko Ražnatovič Rojnik (22, 22, 21 točk), pri domačih sta prednjačila Kosmina (25) in Drobnič (21).

Ekipo Krke so zastopali: Hafner 6, Ožbalt (L), Erpič 4, Vrhovšek 4, Kosmina 25, Borin (L), Drobnič 21, Travnik 12, Pucelj, Kumer, Lindič 2, Ogulin, Renko, Dimič. Trener: Tomislav Mišin.

Ekipo Panvite Pomgrad pa so zastopali: Vori, Novak (L), Vinkovič, Drvarič 2, Ražnatović 22, Vrabl (L), Pulko 21, Grabnar, Bedrač 4, Marovt 5, Plesec 3, Rojnik 21. Trener: Aleš Hribar.

Goste je do prvega občutnejšega vodstva popeljal Pulko. Uspešnemu napadu je pristavil še as in s tem Panvito povedel na štiri točke prednosti (5:9). Hitro je reagiral domači trener in po polminutnem odmoru so njegovi varovanci zaigrali bolje in zaostanek zmanjšali na vsega točko. V nadaljevanju sta bili ekipi precej poravnani. V drugi polovici niza je namesto Vrhovška priložnost dobil mladi Travnik. Mladenič je priložnost odlično izkoristil in poskrbel za nekaj ključnih točk, ob samem koncu niza je z blokom priigral tudi prvo zaključno žogo Krki. Da je set pripadel domačim so poskrbeli gosti kar sami in sicer z napako na servisu. (25:22)

Večji del drugega niza je potekal nekoliko bolj po željah gostov. Krkaši so imeli sprva nekaj težav z realizacijo napadov. Poznal se je gostujoči pritisk na servisu za ceno napake. Največ preglavic je domačim povzročal Rojnik, po njegovi zaslugi so gosti pobegnili na 12:16. V drugem delu niza so domačini le strnili vrste, poskrbeli za nekaj lepih obramb in do prve prednosti prišli v najpomembnejšem trenutku. Na servis Puclja so domači povedli z 22:19. V ključnih trenutkih se je pri domačih izkazal Drobnič, ki je na koncu usodo gostov zapečatil z asom. (25:22)

Tudi v tretji set so bolje vstopili gosti. Domači trener je bil hitro primoran poseči po odmoru (2:6), a tudi to ni ustavilo naleta gostov, ki sta ga vodila Rojnik in Pulko. Krkaši so nato večji del niza lovili zaostanek in ga naposled na dober servis Erpiča tudi izničili na 16. točki. Ekipi sta v končnico niza vstopili poravnani. Za minimalno prednost gostov sta nato poskrbela Rojnik in Pulko. Da gre v tretje rado, je po dveh gostujočih napakah na servisu dokazal Rojnik in z asom odločil tretji niz. (23:25)

Osvojen tretji niz je gostom dal krila. Večji del četrtega so tako niti igre držali v svojih rokah. Ko je Drvarič z blokom ujel Kosmino, Rojnik pa pristavil nov as za 16:20, je že kazalo, da so Dolenjci na kolenih. A Krkaši se niso predali. Z nekaj dobrimi obrambami so se vrnili v igro, Kosmina pa je z dvema zaporednima točkama znižal na 20:21. V igro je pri domačih znova na vstopil Pucelj in poskrbel za dva dobra začetna udarca, ob drugem je Travnik z blokom poravnal na 22. To je bilo zadnje izenačenje v tem nizu saj je Ražnatović z napadom priigral 23. točko, preostali dve pa so gostom z napakama podarili domači. (22:25)

V petem setu so odločale malenkosti. Nekaj več zbranosti tako na servisu kot v polju so pokazali gostujoči odbojkarji, voz gostov pa je vlekel trio Pulko – Ražnatovič – Rojnik. Po manjšem zaostanku so Krkaši izid poravnali na deseti točk. Ekipi sta se nato borili točko po točko. Prva zaključna točka je po slabem sprejemu gostov pripadla Krki, a gosti so ohranili mirne živce. Pulko je poravnal na 14, po slabem sprejemu domačih je Rojnik priigral prvo zaključno žogo gostom, tekma pa se je končala z napako domačinov. (14:16)

Sergej Drobnič, Krka, je po tekmi povedal: “Prva dva seta je bila velika volja. Ko smo izgubili tretji set nam je tudi volja upadla. Mislim, da je bilo število naših zgrešenih servisov pretirano. Na ta način smo le podarjali točke gostom namesto, da bi njim dali možnost, da si točke priigrajo sami ali pa storijo napako.”

Zlatko Pulko, Panvita Pomgrad, pa je povedal: “Prva dva seta smo izgubili na svojih nepotrebnih napakah v napadu. V nadaljevanju so se zelo dobro razigrali naši sprejemalci in potegnili celo ekipo do zmage.”

Simon Vesel, MOK Krka

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih