fbpx
Mestnik
FOTO: DZ.
Aktualno Novice Občina Zanimivosti & Zabava

Odbor za izobraževanje ob obstrukciji opozicije sprejel odlok o preoblikovanju zasebne novomeške fakultete

Odbor DZ za izobraževanje, znanost, šport in mladino je danes nadaljeval v ponedeljek prekinjeno sejo, na kateri je ob obstrukciji opozicije sprejel predlog odloka o preoblikovanju zasebne novomeške fakultete za industrijski inženiring v javni zavod. Glasovali so tudi o dopolnilu odbora glede spremembe naslova odloka in ga tudi sprejeli, poroča STA.

Na današnji seji so glasovali o dopolnilu odbora glede spremembe v naslovu odloka, na kar je na prejšnji seji opozorila zakonodajnopravna služba DZ. Tako so z osmimi glasovi za in enim proti izglasovali, da se v naslovu odloka preoblikovanje spremeni v ustanovitev samostojnega visokošolskega zavoda Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto.

Zakonodajnopravna služba je namreč opozorila, da predstavlja vsebina predloga odloka poseben način preoblikovanja zasebnega zavoda v javni. Zakon o visokem šolstvu ne določa te možnosti, prav tako v predlogu ne gre za preoblikovanje, ampak za ustanovitev javnega zavoda, kar bi moral odražati naslov. Zato je predlagala spremembo v naslovu odloka.

Pri glasovanju o dopolnilih se je v ponedeljek zapletlo, sejo so ob napovedani obstrukciji SD, Levice in LMŠ prekinili.

Tudi danes je bila seja na meji sklepčnosti. Ob glasovanju o vseh členih skupaj je manjkal en glas, zato je predsednica odbora in poslanka NSi Iva Dimic ponovila glasovanje. Po prihodu Gregorja Periča iz stranke Konkretno so odlok sprejeli z devetimi glasovi za in nobenim proti.

Predlog odloka o preoblikovanju samostojnega visokošolskega zavoda Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto je v DZ vložila SDS s prvopodpisanim Danijelom Krivcem z željo, da bi v Novem mestu dobili močno univerzitetno središče po načelu decentralizacije

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih