fbpx
Mestnik
policija
Aktualno Kronika in policijska poročila

Odtujil nahrbtno škropilnico in dve sekiri

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 60 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 143 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, tatvin in vlomov. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Med 15. 1. in 16. 1. je v Krškem nekdo vlomil v pomožni objekt ob stanovanjski hiši in odtujil nahrbtno škropilnico in dve sekiri. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 500 evrov.

V noči na 17. 1. je v Krškem neznanec skozi okno vlomil v gostinski lokal in odtujil denar in osebne dokumente. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2.000 evrov škode. Okoliščine policisti še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Slovenska vas, Loče) izsledili in prijeli 37 državljanov Sirije, po tri državljane Egipta, Indije in Maroka, dva državljana Rusije in državljana Tunizije. Na območju PP Metlika (Metlika) so prijeli tri državljane Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih