fbpx
Mestnik
Foto: Liga ABA
Aktualno Dogodki Košarka Novice Šport

Okrepili trenerski štab, v ekipi tudi Miha Škedelj

V okrnjeni postavi je članska ekipa Krke začela z novo sezono, za nami so uvodni treningi. Okrepili smo trenerski štab, ki se mu je pridružil Ožbej Stane, v novi sezoni pa bo dres Krke nosil tudi Miha Škedelj.

»V strokovnem štabu se je Daliborju Damjanoviću in Maticu Šiški pridružil še Ožbej Stane. Z njim sta trenerja in nekaj igralcev že dobro sodelovali v preteklosti in sigurno bo pripomogel k pripravljenosti ekipe, ki jo čakajo številni izzivi v novi sezoni. Pogodbo smo podaljšali tudi z Miho Škedljem. Miha je v prejšnjih sezonah večkrat pokazal dobre predstave. Letos je cilj predvsem, da igra konstantno na visoki ravni. Glede na to da zavzeto treniral celo poletje verjamem, da bo naredil korak naprej že letos,« je o dveh kadrovskih potezah spregovoril direktor kluba Jure Balažić.

Ožbej Stane je izkušen trener, ki je pustil pečat v slovenskem prostoru. Prihaja iz Šentjurja, kjer je leta 2003 začel trenersko pot. K sodelovanju ga je k delu v KK Šentjur povabil Dejan Mihevc, ki je takrat vodil mladinski pogon. Leto dni je deloval tudi v Angliji, se vrnil v Slovenijo in eno sezono preživel kot pomočnik v Rogaški Slatini. Leta 2016 je s Šentjurjem postal državni prvak, v naslednji sezoni pa bil pomočnik prav v Krki. Naslednje tri sezone je preživel v matičnem klubu Šentjur, v lanski sezoni pa bil pomočnik v Kopru. »Trener Dalibor Damjanović me je poklical in povabil k sodelovanju. Dileme ni bilo, z veseljem sem se odzval. Na tem mestu hvala Daliborju Damjanoviću in klubski upravi za izkazano zaupanje, ki ga želim upravičiti z dobrim delom, da naredimo uspešno košarkarsko zgodbo z dobrimi rezultati,« ob vrnitvi v Novo mesto pove Stane.

V novi sezoni bo dres Krke nosil tudi 22-letni Miha Škedelj (202 centimetra visoki košarkar,), ki sodi med otroke našega kluba, v klubskih selekcijah je prisoten od leta 2014. V minuli sezoni je s Krko osvojil svojo prvo domačo člansko lovoriko, pokal Spar. V domačem prvenstvu je beležil po 6.6 točke in 3.3 podaje na tekmo. V Ligi ABA pa je najboljšo tekmo odigral proti črnogorskemu Mornarju, ko je srečanje sklenil pri 14 točkah in devetih skokih. Škedelj je bil standardni reprezentant v mlajših reprezentančnih selekcijah, v minuli sezoni pa je bil na širšem seznamu slovenske članske reprezentance.

»Pričakovanja pred novo sezono v Krki so velika. Rastejo iz sezone v sezono. Komaj čakam, da spoznam vse nove soigralce. Želim in upam, da bomo lahko v novi sezoni igrali tekme pred gledalci,« sklene Škedelj.

KK Krka

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih