fbpx
Mestnik
Dogodki Aktualno Gospodarstvo

Okužba na OŠ Šentjernej

“Pa jo, kot najbrž veste že sami, imamo tudi na naši šoli – korono,” so zapisali na spletni strani OŠ Šentjernej. Večera so prejeli obvestilo, da je učenka 7. razreda pozitivna.Skladno s tem so sprožili protokole obveščanja in ukrepov ter vzpostavili sodelovanje z NIJZ.Strokovnjaki iz NIJZ je za vse učenke in učence v oddelku ter učitelje, ki so bili v stiku z otroki, izdelali oceno tveganja in sklenil naslednje:

-Učenci v razredu z okužbo ostanejo v karanteni do 11.10.

-Zaradi ukrepov, sprejetih protokolov in zaščitnih sredstev učitelji v stiku niso bli neposredno ogroženi.

-Za učence, njihove družine in učitelje je s strokovnimi napotki poskrbel NIJZ.

Ker v lokalnem okolju že več dni prihaja do povečanja števila okuženih, so na šoli sprejeli oz. obdržali naslednje ukrepe:Nošenje mask za vse učitelje ostaja, ne glede na omilitev ukrepov.Isto velja za učence in učenke med odmori, na hodniku – tako kot do sedaj.Vse dogovorjene osebne stike – pogovorne ure, roditeljske sestanke, svet staršev in svet zavoda ODPOVEDUJEJO in jih bodo v naslednjem tednu ali dveh izvedli na daljavo – o tem bodo starši ustrezno obveščeni.Dejavnosti razširjenega programa se bodo izvajale, kolikor je le možno, v enotnih skupinah. Za ta namen bo do preklica prilagojen urnik in izvajalci.Za otroke v oddelčni karanteni ali izolaciji je vzpostavljen pouk na daljavo. Prav tako pripravljajo načrt za učence drugih oddelkov.Temeljna naloga sedaj je, da šola:Izvaja pouk v razredu in tako ohranja osebni stik in kvaliteto pouka.Da s pomočjo preventive ostanemo varno in stabilno okolje za odrasle in otroke.

K. N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih