fbpx
Mestnik
Novice Gospodarstvo Občina Politika

Omejitev gibanja na področje občine, obvezna uporaba mask v zaprtih javnih prostorih

Vlada Republike Slovenije je sprejela Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin. Odlok začne veljati 30. marca 2020 ob 00.00 in velja do preklica.

Z jutrišnjim dnem se bo tako dodatno zaostrilo gibanje na zunanjih površinah z omejitvijo prehajanja med občinami brez upravičenega razloga. Za tiste, ki odhajajo na delo izven občine, priporočamo, da pri delodajalcih pridobijo potrdilo o zaposlitvi in obratovanju podjetja. Odlok predvideva še nekaj izjem – odhod v drugo občino je dovoljen za dostop do vseh storitev do katerih ne morate dostopati znotraj občine oz. za oskrbo svojcev in ostale nujne opravke.

Pri gibanju in zadrževanju v zaprtih javnih prostorih (trgovine, banke, lekarne, črpalke, …) je obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta ali podobne oblike zaščite), ki prekrijejo nos in usta ter uporaba zaščitnih rokavic.

M.K.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih