fbpx
Mestnik
Gospodarstvo Novice

Ne hodite na banko, pokojnine vas bodo počakale!

Konec meseca je čas za izplačilo pokojnin in številni upokojenci se odpravijo na banko. V izrednih razmerah zato posebej opozarjamo, da tokrat ravnate drugače in se ne izpostavljate po nepotrebnem! Enako velja za obisk Pošte. Pokojnine bodo počakale na računih. Poslovanja z gotovino je izredno malo in se odsvetuje, plačujte raje s kartico. Pri tem posebej pozivamo svojce, da STARŠEM IN STARIM STARŠEM POMAGATE pri plačevanju stroškov in položnic, pa tudi s pogovorom, da dvig denarja trenutno res ni potreben in da je na banki na varnem. Če nujno potrebujete gotovino, uporabite bankomat, a tudi pri tem upoštevajte varnostne ukrepe: uporabite rokavice ali si po uporabi temeljito umijte oz. razkužite roke. Starejše opozorjamo tudi na morebitne goljufe, zato naj svojih kartic in podatkov nikakor ne zaupajo osebam, ki jih ne poznajo zares dobro. Skupaj pomagajmo starejšim, da se po nepotrebnem ne izpostavljajo!

Tudi Pošta Slovenije poziva upokojence, da morebitne nujne obiske poslovalnic preložijo na prihodnje dni, ko bo manj strank in čakanja na vstop. Obveščajo tudi, da so prilagodili postopke izplačila pokojninskih nakaznic, ki jih pismonoše izplačujejo prejemnikom v dostavi na domovih, tako da ne bo prihajalo do stika. Prilagojeni so tudi postopki izplačila pokojnin nepokretnim in v domovih za ostarele ter drugih inštitucijah. Pokojnine bodo izplačane pooblaščenim osebam.

Ob tem posebej opozarjamo na zaznane poskuse goljufij po Sloveniji. Svojih podatkov in kartic nikakor ne dajajte nikomur drugemu, razen svojim bližnjim, ki jim lahko zaupate! V primeru poskusa goljufije pa to prijavite na 113.

Skupaj poskrbimo, da starejši lahko ostanejo doma in varni!

Katja Godeša

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih