fbpx
Mestnik
Slika je simbolična.
Aktualno

OŠ Grm: V šolo nosil nož in izsiljeval sošolce

Na naše uredništvo se je obrnil starš, njegov otrok obiskuje Osnovno šolo Grm Novo mesto. Starš, ki želi ostati anonimen, je opozoril na nasilno obnašanje enega izmed učencev. Šlo naj bi za 15-letnega Roma, ki v šolo prinaša nože, izsiljuje mlajše sošolce in sošolke.

“Fant v šolo hodi s precej mlajšimi sošolci. S seboj nosi nož in jim ga kaže. Star je okoli 15 let in že kadi, cigarete pa ponuja svojim sošolcem,” nam je povedal starš. Fant naj bi tudi novačil sošolce, da bi zanj kradli, po besedah starša naj bi jih tudi izsiljeval in silil v kajenje.

Z novinarskim vprašanjem, ali lahko informacijo potrdijo, smo se obrnili na vodstvo šole.

“Ob tovrstnih posamičnih izgredih učencev ukrepamo skladno z našimi vzgojnimi smernicami in pristojno zakonodajo, po potrebi pa v reševanje vključimo tudi vse pristojne institucije. Enako smo ravnali tudi v dotičnem primeru, kar lahko med drugim potrdijo na novomeški enoti Centra za socialno delo, Policiji in Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. Starostna razlika učencev v posameznih oddelkih je običajen pojav, saj imajo nekateri učenci odlog šolanja, drugi pa ne dosežejo učnih ciljev določenega razreda in ga zato ponavljajo,” pojasnjuje Zdenka Mahnič, ravnateljica OŠ Grm.

Vprašanje smo naslovili tudi na Policijsko upravo Novo mesto, odgovore še čakamo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih