fbpx
Mestnik
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Z luksuznim avtomobilom divjal po Novem mestu in nizal prekrške

V noči na 3.10. sta policista med kontrolo prometa v Novem mestu zaznala nevarno vožnjo voznika osebnega avtomobila, ki je z veliko hitrostjo vozil po Ulici Slavka Gruma. O divjanju voznika avtomobila višjega cenovnega
razreda po strnjenem naselju so policiste obvestili tudi občani, poroča Policijska uprava Novo mesto.

Policista sta zapeljala za njim in ga ustavljala s svetlobnimi in zvočnimi signali, vendar znakov ni upošteval, hitrost vožnje je še pospešil, zapeljal s ceste na makadamsko pot in vožnjo nadaljeval po travniku. Ko je pripeljal do zapornice pri šoli, je ponovno sunkovito speljal, trčil v zapornico in nadaljeval z vožnjo do Ulice Slavka Gruma, kjer je na parkirnem prostoru avtomobil ustavil in poskušal peš pobegniti.

Med begom je moški padel in se poškodoval. Policista sta ga zadržala in poklicala reševalce, ki so ga oskrbeli in  odpeljali v bolnišnico. Ugotovljeno je bilo, da gre za 36-letnega kršitelja, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zato je bil zanj odrejen strokovni pregled.

Policisti bodo na podlagi ugotovitev zaradi številnih kršitev cestno  prometnih predpisov kršitelju izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih