fbpx
Mestnik
Politika Vrtci, šole, študij

OŠ Šmihel: Šport in umetnost z roko v roki s Prešernom

V torek, 7. 2. 2023, smo učenci od 4. do 9. razreda izvedli kulturni dan in ga povezali s projektom Rastoča knjiga, ki na šoli poteka že sedmo leto. V čast Prešernu smo dan pričeli s petjem državne himne. Prvo uro smo namenili Prešernu in pomenu kulturnega praznika ter na ustvarjalen način predelali Prešernove pesmi. Učenci smo se seznanili tudi s ponudbo brezplačnih dogodkov v domačem kraju in drugod po Sloveniji.

Drugo uro smo se pogovarjali o bontonu in podali svoje predloge za nastanek BONTONA OŠ ŠMIHEL. V nadaljevanju je vsak razred ustvaril svojo razredno himno, izbral razredni grb ter izbrano pesem nadgradil še s plesom.

Dan smo zaključili z ogledom kulturne prireditve v šolski telovadnici, kjer so se predstavili športni in umetniški talenti in tako zajeli tematsko nit kulturnega dne.

V šolski knjižnici so si obiskovalci lahko ogledali priložnostno razstavo o Prešernu. Med razstavljenimi knjigami je največ zanimanja požel faksimile Prešernovih Poezij.

Medijski center OŠ Šmihel s koordinatoricama projekta, knjižničarko Marjetko Dragman in učiteljico Mojco Klobučar

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih