fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Ostali smo brez kina

Vsak začetek ima svoj konec. Tako je tudi kino Cineplexx Novo mesto, kljub ponovnemu odprtju kino dvoran, zaprl svoja vrata. Obisk v novomeškem kinu se je seveda zmanjšal v času epidemije, a kot pravijo, gre predvsem za strateško odločitev vodstva in lastnikov. “Seveda ste dobrodošli na vse naše druge lokacije: Celje, Koper, Kranj, Maribor in Murska Sobota,” pravijo.Podjetje je v Sloveniji svoja vrata odprlo oktobra 2012, ko je prevzelo 5 multipleksov v Sloveniji: v Celju, Mariboru, Novem mestu, Kranju in Kopru, letu 2013 pa se je pridružila še Murska Sobota.

Tudi na MONM obžalujejo odločitev podjetja


Prepričani so, da je raznolika ponudba kulturnih vsebin več kot dobrodošla ter da je ogled kino predstav med Novomeščani priljubljena vsebina. “Vsako leto Anton Podbevšek Teater gosti Ljubljanski filmski festival, v poletnem času mestno središče gosti Kino na Trgu, kino program v sklopu Razvojnega centra pripravlja tudi Europe Direct Novo mesto,” pravijo. Vse te projekte pa tudi Mestna občina sofinancira. Redni program kino predstav pa izvaja tudi Kulturni center Janeza Trdine, pri čemer gre zaradi specifičnosti kinodvorane za poudarek na nekomercialnih filmih. “Vsekakor si na MONM želimo, da se razmerje med vpletenimi akterji pri zagotavljanju filmskega programa na lokaciji Cineplexxa čim prej uredijo, ter da kino kultura v Novem mestu obstane na primernem nivoju,” pravijo iz novomeške občine.


K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih