fbpx
Mestnik
Foto: PP Sevnica.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Pijan trčil v hidrant in vožnjo nadaljeval z drugim vozilom

Včeraj, okoli 18.30 so bili sevniški policisti obveščeni, da je na območju Šentjanža, pri odcepu za Koludrje, voznik  osebnega avtomobila trčil v hidrant in odpeljal s kraja nesreče. Takoj so se odzvali in ugotovili, da je voznik po  nesreči zapeljal do bližnjega naselja, kjer je avtomobil parkiral na dvorišču stanovanjske hiše in vožnjo nadaljeval z drugim vozilom. 

V Birni vasi so 46-letnega kršitelja izsledili, ustavili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V  litru izdihanega zraka je imel 1,36 miligramov alkohola (3,04 g/kg).

Ugotovili so, da je kršitelj zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v zabojnike in v bližnji hidrant.

Foto: PP Sevnica.

Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili  sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se za omenjene kršitve voznika kaznuje z globo 2000 evrov in se mu izreče 18 kazenskih točk.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih