fbpx
Mestnik
FOTO: Policija.si
Aktualno Kronika in policijska poročila

Pijani 35-letnici vzeli vozniško dovoljenje

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 59 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 176 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 15 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih kraji in v zasebnih prostorih in v Črnomlju kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v  družini, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb in nezakonitih prehodov državne meje.

Policiste PP Krško so okoli 14.30 občani opozorili na nevarno vožnjo voznice osebnega avtomobila, ki naj bi vozila iz smeri Pijavškega proti Krškem, vijugala po vozišču in ogrožala ostale udeležence v prometu. Takoj so se odzvali, 35-letno kršiteljico izsledili in izločili iz prometa. Med postopkom so ugotovili, da ima v litru izdihanega zraka 0,82 miligramov alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Tatvina

Med 27. 1. in  31. 1. je na območju Sevnega nekdo iz odklenjenega gospodarskega objekta odtujil visokotlačni parni čistilec.

Črnomaljski policisti pridržali kršitelja

Nekaj pred 19. uro so policisti PP Črnomelj posredovali v naselju v okolici Črnomlja, kjer naj bi se moški nedostojno vedel in nadlegoval partnerko. Kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni  upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih